Τάσεις του ορθόδοξου μοναχισμού 9ος-20ός αιώνες / Trends in Orthodox Monasticism 9th–20th Centuries. - Nikolaou, Katerina (Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Tο Βυζάντιο σήμερα 1, 1996)
Πρακτικά του Διεθνούς Συμποσίου που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος «Οι δρόμοι του ορθόδοξου μοναχισμού: Πορευθέντες μάθετε». Θεσσαλονίκη, 28 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 1994.<!--break--> Proceedings of the International Symposium Organised within the Programme «The Routes of Orthodox Monasticism: Go ye and learn