Το Χρονικό της Λήμνου. Μύθος - Ιστορία - Κληρονομιά. (Εκδόσεις Καπόν, 2022)
Αφιερωμένο στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου, το βιβλίο προσφέρει μια νέα, έγκυρη, ευσύνοπτη και προσιτή στον αναγνώστη ιστορία του μοναδικού αυτού ελληνικού νησιού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Με βάση ιστορικές και μυθογραφικές πηγές, αρχαιολογικά ευρήματα, σημαντικά κατάλοιπα της αρχαίας ελληνικής, μεσαιωνικής, και νεότερης τέχνης, διηγήσεις και χρονικά, γκραβούρες, σχέδια, φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό, ο συγγραφέας σκιαγραφεί σε 250 σελίδες και με τη βοήθεια 200 περίπου εικόνων, την ιστορία της Λήμνου από τα βάθη της αιγιακής προϊστορίας έως τις μέρες μας. Στο Χρονικό της Λήμνου, η μακραίωνη ιστορία ενός σχετικά άγνωστου και κάπως αγνοημένου μέχρι πρόσφατα νησιού του Αιγαίου μετατρέπεται σε συναρπαστικό αφήγημα, ένα πραγματικό χρονικό για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στις σελίδες του, οι αναγνώστες θα βρουν σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική ζωή, την τέχνη και την πνευματική δημιουργία του νησιού διαχρονικά, από τις πρώτες νομαδικές εγκαταστάσεις κατά την ύστερη Παλαιολιθική περίοδο (περ. 10.500 π.Χ.), μέχρι σήμερα: με εκτενείς αναφορές στις προϊστορικές πόλεις της Πολιόχνης και της Μύρινας, στο σημαντικό Κουκονήσι, την Ηφαιστία και το Καβείριο κατά την Αρχαϊκή και την Κλασική περίοδο (7ος-4ος αι. π.Χ.), τη Λήμνο των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, τη Λήμνο ως Βυζαντινή, Βενετική, και Οθωμανική κτήση, αλλά και τις περιπέτειες του νησιού και των κατοίκων του από την απελευθέρωση του 1912-13 και μετά. Αναδεικνύεται, τέλος, η Λήμνος του σήμερα: τόποι ιστορικής σημασίας, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, αλλά και τοποθεσίες φυσικού κάλλους, γεωλογικά μνημεία και θέσεις οικολογικού ενδιαφέροντος, παραλίες και παραδοσιακοί οικισμοί. Ακόμη, γίνονται αναφορές στην άυλη και την γαστρονομική κληρονομιά του νησιού, αλλά και τη μουσική και χορευτική παράδοση που αναβιώνει ώς τις μέρες μας.