Αρχαιοπολιτική (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 2023)
Ένα νέο βιβλίο πολιτισμικής θεωρίας, αφιερωμένο στη συνύφανση της αρχαιολογίας και της αρχαιοφιλίας με τον πολιτικό λόγο, επίσημο και ανεπίσημο, στην Ελλάδα του 21ου αι. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η αρχαιοπολιτική αναδύεται ως μια σύνθετη μορφή βιοπολιτικής, εδραιωμένη στην πεποίθηση ότι οι υλικότητες του παρελθόντος καθορίζουν τον τρόπο που βιώνουμε το παρόν. Υπό αυτήν την έννοια, η αρχαιολογία συμβάλλει στη συγκρότηση του εθνικού βιο-προτύπου, οργανώνοντας τα σώματα των εθνικών υποκειμένων και καθορίζοντας τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες θα αφομοιώσουν αφηγήματα του εθνικού παρελθόντος στο δικό τους παρόν. Έτσι, η αρχαιοπολιτική συμβάλλει στον βιολογικό καθαρμό του εθνικού σώματος και στην αναγνώριση της κλασικής αρχαιότητας ως μιας λευκής πολιτισμικής κληρονομιάς.