«Μεταμοσχεύσεις: η θεολογική συζήτηση τα τελευταία τριάντα χρόνια» - Βασίλειος Φανάρας (Επιστημονική Επιθεώρηση του Μεταπτυχιακού Προγράμμματος «Σπουδές στην Ορθόδοξη θεολογία», 2014)
ISSN 2241-0015. Η δημοσίευση βασίζεται στην ομιλία του γράφοντος στο Α΄ Συνέδριο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» του ΕΑΠ που έγινε στην Πάτρα στις 2-3 Μαίου 2014 (βλ. http://www.cais.upatras.gr/node/5119)  και περιλαμβάνει σύντομη ιστορική αναδρομή για τη θεολογική συζήτηση στην Ελλάδα για τις μεταμοσχεύσεις, κυρίως για τα θέματα της «εικαζόμενης συναίνεσης» και του λεγόμενου εγκεφαλικού θανάτου.