«Η Ηθική της Επιστημονικής Έρευνας μέσα από την Ιστορίακαι η ανάγκη εισαγωγής της στην εκπαίδευση» - Παναγιώτης Κάβουρας; Βασίλειος Φανάρας; Κωνσταντίνος Χαριτίδης (9ο Συνέδριο για την Ιστορία της Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης, 2017)
Η συνδρομή μας στην παρούσα πρωτότυπη εισήγηση και εργασία με κριτές στον εν λόγω συνέδριο στην Αθήνα έγκειται στην επισήμανση της ανάγκης  για τη διδασκαλία της ηθικής και της ακεραιότητας στην έρευνα γενικά, και της ακεραιότητας του ερευνητή ειδικά, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. SBN 978-960-466-174-9,