«Βιοηθική Αναπαραγωγικών Τεχνικών. Προγεννητικός και προεμφυτευτικός έλεγχος» - Βασίλειος Φανάρας (Προβληματισμοί στα θέματα Βιοηθικής, Θεολογικό Σεμινάριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, 2009)
ISBN 978-9963-561-61-2. Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί την εισήγηση στο Θεολογικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία στην  Κύπρο τον Μάιο του 2009 και αποτελεί πρωτότυπη προσπάθεια για τη διατύπωση θεολογικής άποψης για τον προγεννητικό έλεγχο και την προεμφυτευτική διάγνωση των εμβρύων. Στο τέλος της εισήγησης, που δημοσιεύθηκε στον τόμο των πρακτικών, παρουσιάζονται  πραγματικές περιπτώσεις αντιμετώπισης διαγνώσεων προγεννητικού ελέγχου από γονείς, οι οποίες συγκίνησαν και προβλημάτισαν το πολυπληθές κοινό στην αίθουσα του Μακαρίου β’ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εισήγηση.