“Therapeutic Cloning: A dilemma between ethics and healing - Βασίλειος Φανάρας (Bioethica Forum, 2005)
Basel, Switzerland,  Αποτελεί δημοσίευση περίληψης της ανακοίνωσης μας στο Συνέδριο της Ολλανδίας (ESF Euroconference, «Biomedicine within the Limits of Existence», Doom Utrecht, Holland, 8-13 Αpril 2005), την οποία συμπεριέλαβε το επιστημονικό περιοδικό της Societe Suisse d’ Ethique Biomedicale. Υπήρξε ιδιαίτερη επιθυμία από τη συντακτική επιτροπή για τη δημοσίευση αυτή και για περαιτέρω συνεργασία. Μέρος των απόψεων για την ανθρώπινη κλωνοποίηση που γράφτηκαν για το ελβετικό αυτό περιοδικό, το οποίο δημοσιεύει άρθρα στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά, περιλαμβάνονται και αποτελούν θέσεις που εκφράσθηκαν παλαιότερα στη δημοσίευση στην Επιστημονική Επετηρίδα του Τμήματος Θεολογίας 12 (2002), σελ. 389-395.