«Η βιοϊατρική στα όρια της [θνητής] ανθρώπινης ύπαρξης ή ο [αθάνατος] άνθρωπος στα όρια της βιοϊατρικής» - Βασίλειος Φανάρας (περιοδικό Σύναξη, 2005)
Στο άρθρο παρουσιάζονται με συντομία συμβολές ομιλητών στο συνέδριο στην Ολλανδία (ESF Euroconference, «Biomedicine within the Limits of Existence», Doom Utrecht, Holland, 8-13 Αpril 2005), οι οποίες προσφέρουν αφορμή για προβληματισμό στα σύγχρονα βιοηθικά προβλήματα.