Η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, Συνοπτική μελέτη - Βασίλειος Φανάρας (Τιμητικός Τόμος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ ΕΚΠΑ γιά τήν τριακονταετή διακονία τοῦ Οικουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Α΄, 2021)
Η συμβολή στον Τόμο αναφέρεται στο επίκαιρο και πολύπλοκο βιοηθικό θέμα της ευθανασίας και συγκεκριμένα στη διερεύνηση από θρησκειολογική σκοπιά της  επιλογής του ασθενούς να τερματίσει τη ζωή του, επιζητώντας ιατρική βοήθεια.