ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ - Ειρήνη Καμπερίδου (ΓΥΝΑΙΚΑ & ΑΘΛΗΣΗ. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ), 2021)
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (7 άρθρα), σελ. 1-105: Καμπερίδου, Ειρήνη (2016). Φύλο και Ηγετικές Δεξιότητες: Το Αθλητικό Επιχειρείν. ΓΥΝΑΙΚΑ & ΑΘΛΗΣΗ, Τόμος  Χ,  2015/2016.  σελ.  52-60. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ).https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2933780   Καμπερίδου, Ειρήνη (2010). Κοινωνικό φύλο - βιολογικό φύλο: το φύλο στον αθλητισμό και η ιστορικότητα του γυναικείου αποκλεισμού. Γυναίκα και Άθληση, τόμος VII, 2009/2010, σελ. 7-24. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ).    http://www.tinyurl.com/y49squbt   Καμπερίδου, Ειρήνη &  Al zyoud, Khaled (2010). Γυναίκα και Αθλητισμός στην Ιορδανία και στην «Κορανική Κοινωνία». Γυναίκα & Άθληση, VII, σελ. 54-72. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ)     women_and_sports_in_jordan_and_in_koranic_society_2010.pdf   Καμπερίδου, Ειρήνη, & Παπαδοπούλου, Σοφία. (2015). Κοινωνικό Κεφάλαιο, Φύλο και Αθλητισμός. Γυναίκα & Άθληση., 9(2013/2014), 7-14. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για τον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ).  http://www.tinyurl.com/jtygu3y   Καμπερίδου, Ειρήνη (2005). Η Αθλήτρια ως Κοινωνικό Είδωλο στα ΜΜΕ: Ένα Καινούργιο Αρχέτυπο της Αμερικανικής κουλτούρας. Γυναίκα & Άθληση. Τόμος ΙV, τεύχος 1, Δεκ. 2005 11-22. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπόρ (ΠΕΠΓΑΣ).  http://www.tinyurl.com/jj5w2xm   Καμπερίδου, Ειρήνη (2003). Οι Χοροί των εξισλαμισμένων σκλάβων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Ο Χορός και η Φυσική Κίνηση ως σύμβολα κοινωνικής κατωτερότητας. Γυναίκα & Άθληση, II (2), σ. 153-164. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ) http://www.tinyurl.com/juff587 ΕΠΙΣΗΣ, ΒΛ. Χαραχούσου, Υβόννη (2005). ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ: ΕΝΑΣ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Γυναίκα & Άθληση. Τόμος ΙV, τεύχος 1, Δεκ. 2005 23-32. Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπόρ (ΠΕΠΓΑΣ).