Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία - Irene Kamberidou («1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός», 2022)
Τη διάλεξη μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο του YouTube: https://youtu.be/fuYH96ayNTU CITE AS: Καμπερίδου, Ειρήνη (2022). Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση  ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία. Εισήγηση/παρουσίαση στον κύκλο διαλέξεων «1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός». Διαδικτυακή ενότητα «Πολιτισμός και Τέχνες στη Μ. Ασία και τον Πόντο», 21 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20.00. Διοργάνωση: το «Λαϊκό  Πανεπιστήμιο» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών  (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2970118). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ (Ειρήνη Καμπερίδου και Βασίλης Καρφής) https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/politismos_kai_technes_sti_m_asia_kai_ton_ponto/