Collective Intelligence Rises when Women Participate and the Myth that we can have it All ! [in Greek] - Irene Kamberidou (LWB- leading women in business, ICAP Group (www.icap.gr), pp. 126-127. Complementary book/edition in daily newspaper TA NEA, Saturday, December 20, 2014. [article in Greek] http://dir.icap.gr/mailimages/e-books/LWB/index.html Also see: http://www.i, 2014)
H Συλλογική Νοημοσύνη αυξάνεται όταν συμμετέχουν Γυναίκες και ο Μύθος ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα! (Καμπερίδου, 2014):  Τι σημαίνει επαγγελματική επιτυχία σήμερα. Αυτό το άρθρο υποστηρίζει ότι η σημερινή οικονομία απαιτεί τις αποκαλούμενες θηλυκές δεξιότητες, τις οποίες υιοθετούν όλο και περισσότεροι άνδρες επιχειρηματίες, δεδομένου ότι εταιρείες που απασχολούν γυναίκες εμφανίζουν κατά μέσο όρο περισσότερα κέρδη και βιωσιμότητα (Sandberg 2013, Kamberidou 2013, Salamouris 2012, SheSpeaks 2011, Cox-Wittenberg & Maitland 2009). Tα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας σε 3.963 γυναίκες υπογραμμίζουν ότι οι γυναίκες βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους άντρες όσον αφορά στις επικοινωνιακές-κοινωνικές δεξιότητες. Ερευνητικά στοιχεία τεκμηριώνουν ότι η συλλογική νοημοσύνης μιας ομάδας αυξάνεται όταν συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες. Οι  γυναίκες είναι λιγότερο προβλέψιμες και πιο εφευρετικές από τους άνδρες, πλεονεκτούν στο να προσελκύουν άτομα για συζήτηση, συνεργάζονται και προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες των πελατών και  πολλές περιγράφουν τη δημιουργία της επιχείρησής τους ως τη δημιουργία μιας ομάδας. Ωστόσο, να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα (multitasking) και να περιμένουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν σωστά είναι συνταγή απογοήτευσης, όπως  διαβεβαιώνει και η διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg  η οποία δείχνει πως επωφελούνται οι άνδρες όταν υποστηρίζουν και στηρίζουν τις γυναίκες στον  εργασιακό χώρο, και όχι μόνο. Προτείνει: «κάντε το σύντροφό σας  πραγματικό σύντροφο».     ---------------------------------------------------------------------- Καμπερίδου, Ειρήνη. (2014). H Συλλογική Νοημοσύνη αυξάνεται όταν συμμετέχουν Γυναίκες και ο Μύθος ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα! Collective Intelligence Rises when Women Participate and the Myth that we can have it All ! [in Greek]. LWB- leading women in business, ICAP Group (www.icap.gr), σελ.  126-127. Ενθετο/ΒΙΒΛΙΟ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, http://dir.icap.gr/mailimages/e-books/LWB/index.html  Also see: http://www.i. icap._ta_nea_20.12.2014._kamberidou.pdf