«ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ». Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ζωγράφου, Μάγδα; Κουτσούμπα, Μαρία; Ειρήνη, Καμπερίδου (Κύκλος Σπουδών Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Πανεπιστημιακές Σημειώσεις για το μάθημα της ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ" ΧΟΡΟΥ, ΤΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ) Εκδόσεις ART WORK, 2002)
____ Πανεπιστημιακές σημειώσεις μαθήματος ΙΣΤΟΡΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» ΧΟΡΟΥ», ως διδάκτορας Ιστορικής Κοινωνιολογίας Ζωγράφου, Μάγδα, Κουτσούμπα, Μαρία, & Ειρήνη, Καμπερίδου (2002). «ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ». Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, σελ. 1-16. <a style="font-size: initial;" href="http://scholar.uoa.gr/ikamper/publications/%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF">Κύκλος Σπουδών Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Πανεπιστημιακές Σημειώσεις για το μάθημα της ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ" ΧΟΡΟΥ, ΤΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ) Εκδόσεις  ART WORK, Αθήνα.<a style="font-size: initial;" href="http://scholar.uoa.gr/ikamper/publications/%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF">Abstract istoria_toy_ellinikoy_horoy_2002.pdf