New York Public Library for the Performing Arts: Αποθησαυρίζοντας τις συλλογές της για το Νεοελληνικό Θέατρο - Κατερίνα Διακουμοπούλου (Επετειακό συνέδριο για το 20 χρόνια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Πηγές της έρευνας στην σύγχρονη ελληνική θεατρολογία, 2021)
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη για τις Παραστατικές Τέχνες της Νέας Υόρκης διαθέτει σπάνιες αρχειακές συλλογές στον τομέα του Ελληνικού Θεάτρου, οι οποίες αφορούν το αρχαίο θέατρο και την πρόσληψή του, τη δραματουργία της Ελληνικής Διασποράς στις ΗΠΑ, τη θεατρική πρακτική των Ελλήνων μεταναστών και την πορεία των υπερατλαντικών θεατρικών περιοδειών. Πέρα από τα βιβλία, υπάρχει η τεράστια no-book συλλογή, η οποία περιλαμβάνει χειρόγραφα, προγράμματα, παρτιτούρες, σπάνιες ηχογραφήσεις, αποκόμματα, αποδελτιωμένες κριτικές, αφίσες, φωτογραφίες κ.α. Παρουσιάζονται τα σπουδαιότερα τεκμήρια, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνα που δεν είναι ψηφιοποιημένα.