Τοπία της ψυχής. Μελέτες για τη νεότερη λογοτεχνία - Κεφαλέα, Κίρκη (Αρμός, 2018)
<span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Ποια είναι τα μηνύματα της <em style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Αποκάλυψης <span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">του Ιωάννη στη δυτική λογοτεχνία του εικοστού αιώνα;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Πώς διαβάζουν επτά Έλληνες ποιητές μια μπαλλάντα ενός Γερμανού ρομαντικού;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Μπορεί να εκφράσει θρησκευτικότητα η ποίηση ενός αγνωστικιστή;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Είναι προτιμότερο η θεία λειτουργία στην ελληνική εκκλησία να γίνεται στη σημερινή μας γλώσσα;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Τι απεικονίζουν οι ελληνικές επανεγγραφές της <em style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Έρημης Χώρας <span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">του Έλιοτ;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας στα έργα των σημερινών Ευρωπαίων συγγραφέων;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Μπορεί να γραφεί ένα μυθιστόρημα σε στίχο;<br style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; white-space: normal; box-sizing: border-box; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span style="color: rgb(40, 40, 40); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; font-family: Arial, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: 400; word-spacing: 0px; float: none; display: inline !important; white-space: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(255, 255, 255); font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Στις ερωτήσεις αυτές, και σε κάποιες άλλες, επιχειρούν να απαντήσουν κριτικά τα κείμενα που απαρτίζουν αυτό το βιβλίο.