Ποίηση και Θεολογία: Ποιητές και στοχαστές μιλούν για τη σχέση τους με τον Θεό - Κεφαλέα, Κίρκη (Αθήνα, Εκδόσεις ΕΚΠΑ, 2024)
Το 2010, εγκαινιάστηκε μια σειρά διαλέξεων στη Θεολογική Σχολή Αθηνών με θέμα τους δεσμούς μεταξύ Ποίησης και Θεολογίας. Έλληνες ποιητές και στοχαστές εγνωσμένου βεληνεκούς έδωσαν έτσι το «παρών» στη Θεολογική Σχολή, παραδίδοντας καθένας τη δική του πρόσληψη αυτής της μακραίωνης και πολύπτυχης σχέσης. Στον Τόμο αυτόν περιλαμβάνονται οι διαλέξεις που δόθηκαν μέχρι και το 2023, με σκοπό να αποτελέσει μια απεικόνιση αφενός των βασικών τομών μεταξύ της Θεολογίας και της Τέχνης του λόγου και αφετέρου των εν γένει δυναμικών που ξεκλειδώνουν νέες προοπτικές για τον θεολογικό διάλογο της μετανεωτερικής εποχής. Συγγραφείς Δημήτρης Κοσμόπουλος Νάσος Βαγενάς Ιουλίτα Ηλιοπούλου Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ Χάρης Βλαβιανός Χρήστος Γιανναράς Κυριάκος Χαραλαμπίδης Αντώνης Φωστιέρης Ελένη Λαδιά Σταύρος Ζουμπουλάκης Βασίλης Καραποστόλης Θανάσης Χατζόπουλος Στέλιος Ράμφος Επιμέλεια Τόμου: Κίρκη Κεφαλέα ISBN: 978-960-466-328-6