Ο Goethe και τα ελληνικά γράμματα – «Ιφιγένεια εν Ταύροις» - Μητραλέξη, Κατερίνα (ΔΙΑΒΑΖΩ, 1986)
Στα πλαίσια του αφιερώματος του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» στον Γιόχαν Βόλφγκαγκ φον Γκαίτε γίνεται με το άρθρο αυτό αναφορά στη σχέση του Γκαίτε με την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και σύγκριση της «Ιφιγένειας εν Ταύροις» του Γκαίτε με το έργο του Ευριπίδη.  Παρουσιάζεται η εξιδανικευμένη άποψη  του κλασικισμού για την ελληνική αρχαιότητα και σχολιάζεται η αναθεώρηση της άποψης αυτής στον ύστερο κλασικισμό.