Τα μαθηματικά στην εποχή των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας - Κώστας Σκορδούλης (Κωστογιάννος, 2004)
Τα εκπαιδευτικά συστήματα κατά καιρούς ρυθμίζονται είτε για να διορθωθούν κάποιες ατέλειες της προηγούμενης ρύθμισης, είτε για να ανταποκριθούν σε νέες ανάγκες των καιρών. Οι ρυθμίσεις αυτές ονομάζονται συνήθως "εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις"... Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν κάποιες δυνατότητες οι οποίες δε θα υπήρχαν χωρίς αυτές ή/ και θα κόστιζαν πολύ ακριβά... Το ερώτημα είναι μήπως η τεχνολογία φέρνει μαζί της το σπόρο μίας μεγάλης μεταρρύθμισης και όχι μίας μικρής ρύθμισης όπως αυτές που έγιναν κατά καιρούς... Η προσεχής μεταρρύθμιση φαίνεται ότι θα έχει πολλούς στόχους... Επομένως, το μελλοντικό σχολείο πρέπει να μεταπλασθεί σε "εργαστήριο γνώσης" όπου ο μαθητής παύει να είναι απλός θεατής και γίνεται "πρώιμος μέτοχος"... Τα παιδιά είναι περισσότερο έτοιμα από όλους μας για μία παρόμοια εναρκτήρια φάση της μεταρρύθμισης. Είναι απαραίτητη για να προχωρήσουν μπροστά οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι μαθητές μας, αλλά θα επωφεληθούν σημαντικά και οι υπόλοιποι μαθητές για να γίνουν και αυτοί περισσότερο ταλαντούχοι... Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε νέες προσεγγίσεις της διδασκαλίας των μαθηματικών... Οι συγγραφείς του είναι όλοι άνθρωποι με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στα εκπαιδευτικά θέματα. Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας τις συνεισφορές τους λίγο πριν πάνε στο τυπογραφείο...