ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ - Κώστας Σκορδούλης (ΤΟΠΟΣ, 2015)
Στόχος του βιβλίου είναι η σύνδεση γνωσιοθεωρίας και φιλοσοφίας της επιστήμης με τη διδακτική μεθοδολογία των φυσικών επιστημών. Η πορεία από τη γνωσιοθεωρία και τη φιλοσοφία της επιστήμης, που σκιαγραφείται στις σελίδες του βιβλίου, εκβάλλει στα προγράμματα τα οποία σχεδιάζονται σήμερα για την εκπαίδευση των φυσικών επιστημών: (α) στο πρόγραμμα που βασίζεται στη συμβολή της ιστορίας και της φιλοσοφίας των επιστημών στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών το οποίο στις μέρες μας επικεντρώνεται στη διδασκαλία για τη φύση της επιστήμης, και (β) στο πρόγραμμα που βασίζεται στη θεώρηση για την αλληλεπίδραση της επιστήμης με την τεχνολογία και την κοινωνία και το οποίο μετεξελίσσεται ενσωματώνοντας στοιχεία από την πολιτισμική προσέγγιση και την κριτική θεωρία.