ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ Σ.τ.Ε. 3969/03 - Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη (Το Σύνταγμα, 2006)
Η σχολιαζόμενη απόφαση  δέχεται ότι ο νομοθέτης μπορεί να καθιερώσει σύστημα διοικητικής εποπτείας και να συστήσει θέση κυβερνητικού επιτρόπου στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Το ΣτΕ με την απόφαση αυτή αποσαφηνίζει το ελάχιστο περιεχόμενο του πυρήνα του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, όσον αφορά στη διοίκηση των ασφαλιστικών οργανισμών.