Η δική μας Αμερική - T. Tsimpouki; H. Maragou (Μεταίχμιο, 2016)
Πώς η Αμερική επηρεάζει την ελληνική κουλτούρα; Με ποιους τρόπους η Ελλάδα αφομοιώνει, επεξεργάζεται και μετουσιώνει την αμερικανική πολιτισμική επιρροή; Το βιβλίο εξετάζει την πολιτισμική σχέση Ελλάδας και Αμερικής, συνδυάζοντας διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις και εστιάζοντας στις πολλαπλές διαδικασίες μέσω των οποίων οι δυο κουλτούρες αλληλοτροφοδοτούνται και συνδιαλέγονται. Η διεξοδική ανάλυση των τρόπων με τους οποίους η Ελλάδα συναλλάσσεται με την αμερικανική κουλτούρα αποκαλύπτει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη παρουσία της αμερικανικής πολιτισμικής επιρροής στη χώρα μας, αλλά και ότι αυτή εμπλουτίζει, αντί να υποσκάπτει και να περιορίζει, όπως πολλοί πιστεύουν, την πολιτισμική έκφραση των Ελλήνων. Στο βιβλίο περιέχονται κείμενα συγγραφέων και ειδικών από τον χώρο της ιστορίας, της λογοτεχνικής θεωρίας, της ιστορίας της τέχνης, της γλωσσολογίας, της φιλοσοφίας και των μέσων μαζικής επικοινωνίας