Τὰ ἰσλαμικὰ «κεφάλαια τοῦ Ἀλλὰχ» κατακτοῦν τὴν τουρκικὴ οἰκονομία. - Ιωάννης Μάζης (Στρατηγικὴ, 1997)
Ο συγγραφέας είχε γράψει είκοσι έτη πριν από το παρόν άρθρο ότι: "τὰ οἰκονομικὰ θεμέλια τοῦ κεμαλικοῦ κράτους ὑπονομεύονται συστηματικῶς ἀπὸ τὴν διείσδηση ἰσλαμικῶν κεφαλαίων. Ἂν ἡ κατάκτησις μιᾶς χώρας ἀρχίζει ἀπὸ τὴν οἰκονομία της, ἡ κεμαλικὴ κοσμικὴΤουρκία ἔχει ἤδη χάσει τὸ παιγνίδι μὲ τὴν ἰσλαμικὴν ταὐτότητά της". Το παρόν άρθρο, γράφεται το 1999 και αναφέρεται στα ισλαμικά κεφάλαια, τα οποία κατακτούν την τουρκική οικονομία.