Quality and Equality in Education – Policies and Practices in Comparative Perspective - Mattheou, D.; Roussakis,Y. (Comparative Education Society in Europe, 2009)
Πρόκειται για τον πρώτο τόμο της Σειράς CESE Papers and Reports, η οποία θα περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες από τα Παγκόσμια Συνέδρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συγκριτικής Εκπαίδευσης και επιστημονικές εργασίες των μελών της Εταιρείας μετά από κρίση του εκάστοτε επιμελητή. Η έκδοση φιλοδοξεί να δώσει βήμα σε πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές από διάφορα μέρη του κόσμου να παρουσιάσουν το σύγχρονο δημόσιο λόγο και τις εκπαιδευτικές εξελίξεις στο τοπικό τους συγκείμενο. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει πέραν του εισαγωγικού κεφαλαίου των επιμελητών, εννέα επιλεγμένες εργασίες, οι οποίες αντλούν τα θέματά τους από τις μεγάλες αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στις εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές σε διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα. Οι συγγραφείς τους επιχειρούν να αποσαφηνίσουν τα νέα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δεδομένα τα οποία επηρεάζουν τη σχολική εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα