Ι. Εκπαίδευση
Ια. Προπτυχιακές Πανεπιστημιακές σπουδές:
09/1981-07/85, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής. Πτυχίο με βαθμό "Άριστα"(9.24/10, δευτερός σε σειρά αποφοίτησης).
Βραβεία – Υποτροφίες Σπουδών:
α) Βραβείο "Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας" .
β) Ετήσια Υποτροφία Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας για την εκτέλεση συνθετικής εργασίας με θέμα: "Ανίχνευση ποιότητας ατμόσφαιρας με LASER".
γ) Βραβείο Ροταριανού Ομίλου Πειραιά.
δ) Υποτροφία Ι.Κ.Υ για κάθε έτος Πανεπ. σπουδών (1981-1985).
Ιβ. Μεταπτυχιακές σπουδές
α) 1985-1989. Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (Ε.Μ.Υ), του Τομέα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, του Τμήματος Φυσικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
β) Διδακτορικό Δίπλωμα (1990) από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Άριστα", στο γνωστικό αντικείμενο Μαγνητοτελλουρικά-Διάδοση ηλεκτρομαγνητικών διαταραχών σε πολύπλοκες γεωδομές. Ο τίτλος της Διδακτορική διατριβή μου ήταν :"Προσδιορισμός του τανυστή της εμπέδησης που συνδέει τις μεταβολές του Γήινου ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου στις περιοχές Θηβών και Ιωαννίνων"
γ) Κατά τη διάρκεια της διδακτορικής μου ερευνας συνεργάσθηκα με την ομάδα του καθηγητή O.Kulhanek, Univ of Uppsala, στην εγκατάσταση & λήψη μετρήσεων για τις μεταβολές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
δ) Έχω συνεργασθεί με την ομάδα του καθηγητή R. Teisseyre κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Πολωνικής Ακαδημίας (Αύγουστος, 1987).
Ιγ. Μεταδιδακτορικές σπουδές
Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 1989-90 με υποτροφία του Swedish Institute-Counsil of Europe Scholarship, μελέτησα ερευνητικά ως μεταδιδακτορικός ερευνητής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή L.Β. Pedersen, στο Εργαστήριο Φυσικής Στερεάς Γης του Πανεπιστημίου της Uppsala, θέματα ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, με έμφαση στη μαγνητοτελλουρική μέθοδο.
ΙΙ. Ακαδημαική Σταδιοδρομία
02/2019 - Καθηγητής Γεωφυσικής-Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών
11/2015- σήμερα Κάτοχος της Εδρας UNESCO στο γνωστικό αντικείμενο “Solid Earth Physics and Geohazards Risk Reduction”
09/2016- 01/2019 Διευθυντής στο Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Κρήτης
2005- 02/2019 Καθηγητής Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής & Σεισμολογίας στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Κρήτης.
2016-…σήμερα Μέλος τις οργανωτικής και διδακτική ομάδας (Collegio dei docent ) του προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών Dottorato di ricerca in Ingegneria per l'Innovazione e lo Sviluppo Sostenibile, Curriculum 2: Analisi e prevenzione dei rischi naturali, University degli Studi della Basilicata, Italy.
2015- σήμερα Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας, University of Basilicata, Italy,
2002- 2017 Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής , Πανεπιστήμιο Κρήτης
7/2012 - 7/2017 Επισκέπτης Καθηγητής στο UCL Institute for Risk and Disaster Reduction ,
7/2009 – 7/2011 Marie Curie (IEF) Senior Research Fellow, University College London,
9/2009 – 7/2010 Visiting Lecturer, Brunel University, Dept. of Civil Engineering, London,
6/2008 – 9/2009 Διευθυντής στο Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Κρήτης,
9/2007 – 5/2008 Διακεκριμένος Προσκεκλήμένος Ερευνητής, Istituto Nationale di Geofisica e Vulacanologia [INGV], Italy,
10/2007- 3/2008 Προσκεκλήμένος Ερευνητής, Institute of Methodologies for Environmental Analysis, Italian National Research Council (CNR), Laboratory of Geophysics
1/2002 - 6/2005 Διευθυντής στον Ερευνητικό Τομέα (Ινστιτούτο) Φυσικών Πόρων & Φυσικών Καταστροφών, στο Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Κρήτης
1/1998 - 6/2005 Επίκουρος /Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης.
6/1995 – 9/1997 Ερευνητικός Συνεργάτης, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ΕΑΑ
9/1994 – 6/1996 Διδασκαλία Computer Aided Quantitative methods σε University of Portsmouth (franchised by the School of Mathematical Studied)
9/1992 - 6/1998 Συνεργαζόμενος Διδάσκον (Adjunct Lecturer), Πολυτεχνείο Κρήτης & Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Κρήτης.
9/1989 - 6/1990 Μεταδιδακτορικός Ερευνητής , Υπότροφος του «Swedish Institute», Department of Solid Earth Physics, University of Uppsala,
10/1985- 9/1989 Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (Ε.Μ.Υ), του Τομέα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, του Τμήματος Φυσικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΙΙΙ. Υποτροφίες-Διακρίσεις
- Κάτοχος της Εδράς UNESCO στο γνωστικό αντικείμενο “Solid Earth Physics and Geohazards Risk Reduction”
- Είμαι ιδρυτικό μέλος της IUGG inter-Association (IAGA-IASPEI-IAVCEI) με την επωνυμία EMSEV (Electromagnetic Studies of Earthquakes and Volcanoes -EMSEV) και EMSEV National Representative όπως καταγράφεται στην δικτυακή θέση http://www.emsev-iugg.org/emsev/profile1.html της EMSEV
- Διακεκριμένος Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας, University of Basilicata, Italy,
- Επισκέπτης Καθηγητής στο UCL Institute for Risk and Disaster Reduction ,
- Marie Curie (IEF) Senior Research Fellow, University College London,
- Διακεκριμένος Προσκεκλήμένος Ερευνητής, Istituto Nationale di Geofisica e Vulacanologia [INGV], Italy,
- Προσκεκλήμένος Ερευνητής, Italian National Research Council (CNR), Laboratory of Geophysics
- Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Υπότροφος του «Swedish Institute», University of Uppsala,
- Βραβείο Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
- Υποτροφία Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας για την εκτέλεση συνθετικής εργασίας
- Βραβείο Ροταριανού Ομίλου Πειραιά.
- Υποτροφία Ι.Κ.Υ για κάθε έτος Πανεπ. σπουδών (1981-1985).
IV. Ερευνητικά ενδιαφέροντα-Συνοψη Ερευνητικού Σχεδιασμού
Keywords
- Γεωφυσική και γενικευμένη στατιστική μηχανική.
- Φυσική του Στερεού Φλοιού της Γης - Μελέτη σεισμικότητας κατά μήκος του Ελληνικού Τόξου
- Γεωφυσική κατανόηση της φυσικής της σεισμικής εστίας και των πρόδρομων φαινομένων -Ηλεκτρομαγνητικά Φαινόμενα κατά τη Θραύση Κρυσταλλικών Υλικών-Γεωφυσική και εφαρμογές στο Περιβάλλον
- Θερμοδυναμική Πλεγματικών Ατελειών & Φυσική και Ρεολογία της Γης.
- Εφαρμοσμένη Γεωφυσική. Διάδοση ελαστικών & ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σε πολύπλοκα ανομοιογενή μέσα - Προσδιορισμός ιδιοτήτων αγωγιμότητας του εσωτερικού της Γής με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών διαταραχών με έμφαση στη Μαγνητοτελλουρική μέθοδο -Εφαρμογή των ηλεκτρομαγνητικών μεθοδολογιών στην ανίχνευση πρόδρομών σεισμικών φαινομένων. Εφαρμογές διαχύσης ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου – η μεθοδος ΤΕΜ. Συνδεση εφαρμοσμένης γεωφυσικής και θεωριών πολυπλοκότητας.
- Διδακτική και Νέες τεχνολογίες
Η ερευνητική μου δραστηριότητα έχει πραγματοποιηθεί πάνω σε θέματα Γεωφυσικής/Φυσικής του Εσωτερικού της Γης, Σεισμολογίας , Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής καθώς και στον ιδιαίτερα διεπιστημονικό τομέα που συνδέει της μελέτης ηλεκτρικών ιδιοτήτων γεωυλικών α) υπό μηχανική τάση με εφαρμογή στην κατανόηση γεωφυσικών προβλημάτων ή και της φυσικής της σεισμική εστίας και β) με την παρουσία ρευστών για την κατανόηση προβλημάτων γεωφυσικής με έμφαση στην κατανόηση ερωτημάτων περιβαλλοντικής-εφαρμοσμένης γεωφυσικής .
Το ερευνητικό μου έργο πραγματοποιήθηκε κατά την παραμονή μου στους βασικούς ερευνητικούς φορείς στους οποίους έχω εργασθεί, κυρίως στο Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης , του οποίου είμαι ο ιδρυτής και υπεύθυνος /Διευθύνων και στο Department of Earth Sciences, University College London (UCL) και επιπρόσθετα στο University of Basilicata, στο INGV και στο CNR/IMAA (Ιταλία). Δημιούργησα και ανέπτυξα το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με βάση τρείς αλληλοεξαρτώμενους ερευνητικούς άξονες α) Γεωφυσική –Εφαρμοσμένη γεωφυσική β) Γεωφυσική-Φυσική Εσωτερικού της Γής –Φυσική της Σεισμικότητας, Σεισμολογικό Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου γ) Περιβαλλοντική γεωφυσική-Πειραματική Γεωφυσική. Μεγάλο τμήμα από το ερευνητικό αυτό έργο υλοποιήθηκε μέσα από ερευνητικά προγράμματα (συνολικου προυπολογισμού ανω των 6 Μ€) στην πλειονότητα των οποίων υπήρξα Επιστημονικά Υπεύθυνος ή Κύριος Ερευνητής. Ικανός αριθμός των ερευνητικά έργων ήταν σε συνεργασία με Ακαδημαικούς φορείς της Ελλάδας ή και του Εξωτερικού.
Τα κυριότερα ερευνητικά αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκα είναι:
- Μελέτη της Γεωφυσικής της παραμόρφωσης και της θραύσης με θεωρίες πολυπλοκότητας και γενικευμένης στατιστικής μηχανικής με εφαρμογές σε εργαστηριακή (ακουστικές εκπομπές, PSC) και γεωδυναμική κλίμακα (τεκτονισμός, σεισμικότητα). Η πρωτοπόρα αυτή προσέγγιση, στην οποία συγκαταλέγομαι στους θεμελιωτές της, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και έχει προσφέρει ένα νέο ερμηνευτικό πρότυπο στη γεωφυσική για την ερμηνεία των φυσικών διεργασιών στο εσωτερικό της Γης και των συνθηκών που ελέγχουν την εξέλιξη των γεωδυναμικών εκφράσεων (πχ. Τεκτονισμός, σεισμικότητα, ηφαιστειότητα) από πρώτες θεμελιώδεις αρχές.
- Ερμηνεία ηλεκτρικών και πιθανών ηλεκτρομαγνητικών διαταραχών γεωδυναμικής αιτιολογίας. Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινα το πρότυπο MCD (Moving Charged Dislocation model) για να ερμηνεύσω την πιθανή παρουσία ηλεκτρικών διαταραχών υπό μηχανική παραμόρφωση, σε εργαστηριακή και γεωφυσική/τεκτονική κλίμακα. Στο πλαίσιο αυτό μελετήθηκαν και οι συνθήκες και περιορισμοί διάδοσης των ηλεκτρικών & ηλεκτρομαγνητικών διαταραχών σε πολύπλοκο Γήινο περιβάλλον.
- Χρήση τεχνικών Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής (ηλεκτρικών, ηλεκτρομαγνητικών, μαγνητοτελλουρικών, εδαφικού θορύβου) για τη μελέτη των επιφανειακών και βαθύτερων δομών στρωμάτων της Γης. Εφαρμογή , ηλεκτρικών, ηλεκτρομαγνητικών μεθοδολογιών για μελέτη Γεωπεριβαλλοντικών προβλημάτων με έμφαση στην αποτύπωση των περιβαλλοντικών συνθηκών . Γεωφυσική μελέτη της επίδρασης των τοπικών εδαφικών συνθηκών στην σεισμική απόκριση τεχνικών έργων και κατασκευών. Εφαρμογή Τεχνικών μελέτης ηλεκτρικών ιδιοτήτων γεωυλικών και συσχέτιση με αποτελέσματα ηλεκτρικών/ηλεκτρομαγνητικών Γεωφυσικών τεχνικών για εφαρμογές στο Γεωπεριβάλλον και στους φυσικούς πόρους.
- Σεισμικότητα και σεισμοτεκτονικό καθεστώς του ευρύτερου χώρου του Νοτίου Αιγαίου . Μελέτη των χαρακτηριστικών των σεισμικών καταγραφών και επεξεργασία τους για την ανάπτυξη ΕΕWS
- Θερμοδυναμική και Ρεολογία του Εσωτερικού της Γης με προσεγγίσεις που εδράζονται στο φαινόμενο της Διάχυσης που αποτελεί κομβικό φαινόμενο στην ερμηνεία της εξέλιξης της Γης και των ρεολογικών ιδιοτήτων στο εσωτερικό της. Η προσέγγιση αντλεί δεδομένα από την επιστήμη των υλικών και ερμηνεύει φαινόμενα διάχυσης σε υλικά , ερμηνείες που θα αποτελέσουν την βάση προσαρμογής του προτύπου σε υψηλές πιέσεις & θερμοκρασίες, όπως στο εσωτερικό της Γγη.
- Εφαρμογές Γεωπληροφορικής στην Γεωφυσική και τις Γεωκαταστροφές
- Διδακτική των Γεωεπιστημών
Ερεύνα σε εξέλιξη.
Συνοπτικά, ο σε εξέλιξη ερευνητικός μου σχεδιασμός περιλαμβάνει την επέκταση της μελέτης προβλημάτων Γεωφυσικής –Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής με τεχνικές θεωριών πολυπλοκότητας. Συγκεκριμένα πέρα από την συνεχή και διεθνώς ανεγνωρισμένη ερεύνα μας στο πεδίο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εφαρμογή θεωριών πολυπλοκότητας στη περιγραφή του εδαφικού μικροθορύβου καθώς και μελέτη της διάδοσης-διάχυσης κυματικών πεδίων (ΜΤ, ΤΕΜ, μικροθορύβου) σε πολύπλοκες δομές με χαρακτηριστικά ιεραρχίας (multiscaling). Η προσέγγιση αυτή αποτελεί μία νέα εναλλάκτική προσέγγιση που σε συνδιασμό με τις ανεπτυγμένες μεθόδους αντιστροφής μπορεί να μας προσφέρει πληροφορία και για την κατανομή των φυσικών παραμέτρων καθως και την πιθανή μορφοκλασματική τους δομή.
V. Ερευνητικές & Εκπαιδευτικές Χορηγίες (Research & Education Grants)
Συμμετείχα σε 26 Ερευνητικά έργα έκ των οποίων στα 16 υπήρξα Επιστημονικά Υπέυθυνος. Ο συνολικός προυπολογισμός των έργων στα οποία υπήρξα ΕΥ ανήλθε περίπου στα 4.1 Μ€ . Παράλληλα διετέλεσα Επιστημονικά υπεύθυνος σε έργα Εκπαιδευτικής Ανάπτυξης συνολικού Προυπολογισμου 2.5 Μ€ . Συνολο Ερευνητικών & Εκπαιδευτικών χορηγιών : 6.6 Μ€
VI. Δημοσιεύσεις [Σύνοψη, Διδακτορική Διατριβή, Εκδόσεις Συλλογικών Βιβλίων, Κεφάλαια σε βιβλία, Δημοσιεύσεις σε διεθνή Περιοδικά, Δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Επιστημονικών Συνεδρίων]
VI. Δημοσιεύσεις [Σύνοψη]
9 Εκδόσεις Συλλογικών Τόμων και Ειδικών εκδόσεων (εκ των οποίων η πλέον πρόσφατη το 2018 από τον εκδοτικό οίκο Elsevier)
11 Κεφάλαια σε Βιβλία/Συλλογικούς Τόμους (σε 4 πρώτος συγγραφέας)
άνω των 195 Δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά (σε 50 πρώτος ή μόνος συγγραφέας)
άνω των 80 Δημοσιεύσεων σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων (σε 17 πρώτος ή μόνος συγγραφέας)
8 Ειδικές εκδόσεις Επιστημονικών Περιοδικών (Guest Editor in a special issue).
26 Προσκεκλημένες ομιλίες σε Πανεπιστήμια και Διεθνή Συνέδρια
149 Ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια (σε 54 πρώτος ή μόνος συγγραφέας)
Scopus total citations (01/2019): 2453 αναφορές εκ των οποίων οι 1185 μετά το 2015 με δείκτη απήχησης h factor 27
Διδακτορική διατριβή:
"Προσδιορισμός του τανυστή της εμπέδησης που συνδέει τις μεταβολές του Γήινου ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου στις περιοχές Θηβών και Ιωαννίνων" Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής, 1990
VIa. Εκδόσεις Συλλογικών Τομων και Βιβλίων,
- T. Chelidze, L. Telesca and F. Vallianatos, Complexity of seismic time series; Measurement and Application, Elsevier, (07/2018)
- D. Triantis & I. Kandarakis (eds), S. Kourkoulis, F. Vallianatos, B. Argiropoulou, I. Stavrakas, (Associate editors), Proceedings of the SCinTE 2015 International conference, Vol.1: ISBN: 978-618-5208-01-1
- V. Lapenna, F. Vallianatos, O. Katz, and A. Revil (Guest Editors), Natural Hazards and Earth System Sciences (NHESS), New observing strategies for monitoring natural and technological hazards: the case-study of the Agri Valley, Southern Italy, (2014)
- F. Vallianatos and L. Telesca, Acta Geophysica, (special issue) : Application of Statistical Physics in Earth Sciences and Natural Hazards, v. 60, 3, 2012
- D. Triantis, M. Jelenska and F. Vallianatos, (special volume), Advance topics in Geology and Seismology”, WSEAS, ISBN 978-960-6766-39-8, Cambridge, UK, 2008
- F. Vallianatos and D. Triantis, Engineering Education, WSEAS, ISBN 960-8457-28-9, Athens, Greece, 2005
- M. Hayakawa, P.F. Biagi, F. Vallianatos, Physics and Chemistry of the Earth (special issue), Seismoelectromagnetics and Related Phenomena, 29 [3/4], 2004.
- B. Zolesi, A. Meloni, F. Vallianatos, Annals of Geophysics (special issue), Magnetic, electric and electromagnetic methods in Seismology and Geophysics, 44/2, 2001
- P.F Biagi, S.P Kingsley, F Vallianatos, Physics and Chemistry of the Earth (special issue), Earthquake Precursors” 25/3, 2000
VIb. Κεφάλαια σε Συλλογικούς Ειδικούς Τόμους –Βιβλία
- F. Vallianatos, G. Michas, G. Papadakis, “ Non Extensive statistical Seismology: An overview” in T. Chelidze, L. Telesca and F. Vallianatos, Complexity of seismic time series; Measurement and Application, Elsevier, (2018)
- V. Saltas, F. Vallianatos, D. Triantis, I. Stavrakas, “Complexity in Laboratory Seismology: From Electrical and Acoustic Emissions to fracture” in T. Chelidze, L. Telesca and F. Vallianatos, Complexity of seismic time series; Measurement and Application, Elsevier, (2018)
- A. Efstathiou, A. Tzanis and F. Vallianatos, “Are seismogenetic systems random or organized? A treatise of their statistical nature based on the seismicity of the north-northeast Pacific Rim. in T. Chelidze, L. Telesca and F. Vallianatos, Complexity of seismic time series; Measurement and Application, Elsevier, (2018)
- A. Kiratzi, C. Benetatos and F. Vallianatos, Seismic deformation derived from moment tensor summation: application along the Hellenic Trench in "Moment Tensor Solutions - A Useful Tool for Seismotectonics" Springer, (2018)
- F. Vallianatos, G. Michas, G. Papadakis, «A description of seismicity based on non-extensive statistical physics: A review” chapter in the book «Earthquakes and Their Impact on Society», Series Title: Springer Natural Hazard, Springer, ISBN:978-331921753-6;978-331921752-9, 2015
- C. Stergiopoulos, I. Stavrakas, D. Triantis, G. Hloupis, F.Vallianatos, “The use of PSC technique to estimate the damage extension during three point bending test”, in A. Öchsner and H. Altenbach (eds.), Mechanical and Materials Engineering of Modern Structure and Component Design, Advanced Structured Materials 70, pp. 363-372, Springer International Publishing Switzerland 2015.
- M. Kouli, D. Kalisperi, P. Soupios and F. Vallianatos, Modeling Soil Erosion Processes in Watersheds and the Relation between Soil Loss with Geomorphic and Chemical Parameters, Watersheds: Management, Restoration and Environmental Impact, Series: Environmental Science, Engineering and Technology, Pub. Date: 2010 – 3rd Quarter, ISBN: 978-1-61728-243-0, (Editors: Jeremy C. Vaughn), Nova Publishers-USA, 2011. (Κεφάλαιο σε Βιβλίο
- F. Vallianatos and G. Hloupis, “HVSR technique improvement using Redundant Wavelet Transform” chapter in the book “Increasing Seismic Safety by Combining Engineering Technologies and Seismological Data” ( Ed. Marco Mucciarelli and Marijan Herak) in NATO Science Series: IV: Earth and Environmental Sciences, Springer, ISSN: 1568-1238 [Pub. Date, end 2008).
- P. Soupios, S. Piscitelli, F. Vallianatos, V. Lapenna “Contamination delineation and characterization of waste disposal sites performing integrated and innovative geophysical methods, chapter in book, Waste Management Research Trends (ed. Toma V. Golush), Pub. Date: 2008, 2nd Quarter, ISBN: 978-1-60456-234-7, Nova Publishers-USA
- Α. Tzanis and F. Vallianatos, "A physical model of electrical earthquake precursors due to crack propagation and the motion of charged edge dislocations." (monograph) "Seismo Electromagnetics (Lithosphere-Atmosphere-Ionosphere Coupling)" by TERRAPUB, 2000
- F. Vallianatos and A. Tzanis, “ A model for the generation of precursory electric and magnetic fields associated with the deformation rate of the earthquake focus” in M. Hayakawa (ed.), Seismic Atmospheric & Ionospheric electromagnetic Phenomena, Terra Scientific Publishing Co., Tokyo, Feb., 1999
cv_vallianatos_feb_2019_uoa.pdf | 1.59 MB |