Classes

Οικονομική Πολιτική στην Ελληνική Οικονομία (ECO424)

Semester: 

Spring

Offered: 

2014
Στόχος του μαθήματος είναι να δείξει ποιοι μετασχηματισμοί έγιναν στην Ελληνική οικονομία, με ποιες πολιτικές ή ποιες διαδικασίες, τι επιπτώσεις σημειώθηκαν -θετικές ή προβληματικές- ποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, ποια όχι και γενικά τι αλλαγές έγιναν και ποια είναι σήμερα η θέση και οι προοπτικές της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο σύστημα. Επίσης, να κατανοήσουν οι φοιτητές ποια οικονομικά εργαλεία (ακόμα και ορισμένα μη οικονομικά στοιχεία) είναι σημαντικά για την αποτίμηση της οικονομικής δυναμικής και της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας.

Ειδικά Θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης: Επιχειρηματικότητα (ECO481)

Semester: 

Spring

Offered: 

2014
Το μάθημα «Ειδικά Θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης: Επιχειρηματικότητα» έχει ως βασικό σκοπό να τροφοδοτήσει τους φοιτητές με τα κατάλληλα εχέγγυα προκειμένου να αντιληφθούν πως λειτουργεί το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, τι απαιτείται προκειμένου να ιδρυθεί μια επιχείρηση και πως μπορεί να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική, τι δυσκολίες προκύπτουν τόσο κατά τη διάρκεια της ίδρυσης, όσο και κατά τη λειτουργία αυτής και πως αυτές αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά, καθώς και ποια είναι η συνεισφορά της επιχειρηματικότητας στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Αξιολόγηση Επενδύσεων (ECO426)

Semester: 

Winter

Offered: 

2014
Το μάθημα Αξιολόγηση και Ανάλυση Επενδυτικών Αποφάσεων χωρίζεται σε δυο κύρια μέρη. Στο πρώτο μέρος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση της διαδικασίας λήψης επιχειρηματικών - επενδυτικών αποφάσεων υπό συνθήκες βεβαιότητας. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται η έννοια του χρόνου και η σημασία του στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων με τη χρήση των κατάλληλων μεθόδων αποτίμησης. Στο δεύτερο μέρος του παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδικασία λήψεως επενδυτικών – επιχειρηματικών αποφάσεων υπό συνθήκες αβεβαιότητας.

Τραπεζική Οικονομική (FIN333)

Semester: 

Winter

Offered: 

2014
Το μάθημα Τραπεζική Ι έχει σκοπό να εισάγει τον φοιτητή σε μερικές από τι πλέον βασικές έννοιες της τραπεζικής λειτουργίας και των σύγχρονων χρηματοπιστωτικών αγορών. Για τον λόγο αυτό, αρχικά, γίνεται μία σύντομη επισκόπηση των βασικών εννοιών της θεωρίας καταναλωτή (π.χ. ασύμμετρη πληροφόρηση, δυσμενής επιλογή, ηθικός κίνδυνος) που βρίσκουν εφαρμογή στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.