Ραδιοφωνικές συνομιλίες

Οι πηγές και το νόημα της λατρείας της ΕκκλησίαςΤο τραπέζι της Κυριακής-Βήματα Πίστης και Ζωής, Ερμηνεύοντας την πίστη της Εκκλησίας σήμερα, Εκπομπή στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επιμέλεια – παρουσίαση: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σταύρος ΤερζήςΚαλεσμένος ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γεώργιος Φίλιας, 13.7.2014

- Η Παναγία ως Μεσίτρια
Ο Κώστας Παππάς συζητά για τη θέση της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία με τον Στ. Γιαγκάζογλου, Επίκ. Καθηγητή Δογματικής στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.

Περί της μουσικής και θρησκευτικής έκφρασης
Μια διαθεματική συνομιλία μεταξύ του διακεκριμένου βαρύτονου Τάση Χριστογιαννόπουλου και του επίκουρου καθηγητή θεολογίας Σταύρου Γιαγκάζογλου, όπου η μουσική και το μουσικό θέατρο συναντώνται με τη θεολογία ως μέσο μετάδοσης βιωμάτων και σκέψεων, ως έκφραση του πολιτισμού και ως ερμηνεία του νοήματος της ζωής των ανθρώπων, Μάρτιος 2021.

- Η περιπέτεια της μεταφυσικής στον ιερό Αυγουστίνο και στον Θωμά Ακινάτη,   Η Κ. Χουζούρη συζητά για τις σχέσεις υπερφυσικού και αισθητού (δυαλισμός), στον Ιερό Αυγουστίνο και τον Θωμά Ακινάτη με τον Στ. Γιαγκάζογλου, Επίκ. Καθηγητή Δογματικής στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

- Ελληνισμός, Ιουδαϊσμός και Χριστιανισμός,  Β΄ Μέρος, Μια συζήτηση με τον Θάνο Βερέμη, στον ΑΘΗΝΑ 9,84, Η σχολή των Αθηνών, 11 Νοεμβρίου 2018. 
- Ελληνισμός, Ιουδαϊσμός και Χριστιανισμός, Α΄ Μέρος, Μια συζήτηση με τον Θάνο Βερέμη, στον ΑΘΗΝΑ 9,84, Η σχολή των Αθηνών, 14 Οκτωβρίου 2018. 

Ευάγγελος Θεοδώρου, Η θεολογία στη διακονία της Εκκλησίας, Το Τραπέζι της Κυριακής, Πρόσωπα και γεγονότα, Σειρά 38 εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, οι οποίες μεταδόθηκαν από 26-9-2010 έως 26-6-2011. Επιμέλεια – παρουσίαση: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σταύρος Τερζής. ΕΚΠΟΜΠΗ: 31-10-2010, «Η θεολογία στη διακονία της Εκκλησίας». Καλεσμένος της εκπομπής ο ομοτ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ευάγγελος Θεοδώρου (1921-2018). Για το πρόσωπο και το έργο του καθηγητή Θεοδώρου μιλούν ο Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής του ΕΚΠΑ, και ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, ομ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ.