ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ & ΗΜΕΡΙΔΕΣ

1)    Ημερίδα της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με θέμα: «Συμπλήρωση 100 ετών από την Κοίμηση του αγίου Νεκταρίου στο δωμάτιο Νο 2, ‒σε θάλαμο τού πρώτου ορόφου‒ της Χειρουργικής Κλινικής 8 Νοεμβρίου 1920», Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και με τη συμμετοχή των Πρυτανικών Αρχών. Εισήγηση με θέμα: «Η αξία της υγείας και η περιφρούρηση της κατά τον αγ. Νεκτάριο Πενταπόλεως». 

2)    Β’ Διεπιστημονικό Συμπόσιο (29 Μαρτίου-1 Απριλίου 2018) της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης με θέμα: «Η ζωή πριν το θάνατο: ευ ζην και ευ θνήσκειν», υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και συνδιοργανωτές τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Εργαστήριο Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Τομέα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και ‘Έρευνας, γνωστό ως Ι.Τ.Ε. Κρήτης, το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Εισήγηση με θέμα: «Ψυχή και σώμα: ετεροβαρής διάκριση ή αδιάσπαστη ολότητα;».

3)    Β’ Επιστημονικό Συμπόσιο υπό την Προεδρία του Ομ. Καθηγητού του Παν/μίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη, με θέμα «Ηθική και πολιτική», που διοργάνωσε η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, στην Τρίπολη, από 29-30 Νοεμβρίου 2008. Εισήγηση με θέμα: «Η ζωτική πολιτική διάκριση ανάμεσα στην ιδιωτική και την δημόσια επικράτεια του βίου: ποιμαντικοψυχολογική προσέγγιση».

4)    Επιστημονικό Συμπόσιο υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστου Timothy Ware, με θέμα «Νικόλαος Επίσκοπος Μεθώνης. Νεοπλατωνισμός και θεολογία στο Βυζάντιο 10ος-12ος αιώνες», που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δήμος Μεθώνης, στη Μεθώνη, από 1-2 Ιουνίου 2008. Εισήγηση με θέμα: «Στοιχεία Ευχαριστιακής Ανθρωπολογίας στον Νικόλαο Μεθώνης: ποιμαντικοψυχολογική θεώρηση».

5)    Επιστημονική Ημερίδα υπό την Προεδρία του Ομ. Καθηγητού του Παν/μίου Αθηνών π. Γεωργίου Μεταλληνού, με θέμα «Ο πνευματικός – εξομολόγος στην εποχή μας», που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Διεθνές Κέντρο Φιλοσοφίας της Ιστορίας και του Πολιτισμού, στο Αρφαρά-Καλαμάτας, στις 5 Ιουλίου 2008. Εισήγηση με θέμα: «Ο ιερέας ως πνευματικός εξ επόψεως ποιμαντικής και ψυχολογικής».

6)    «Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ο θρίαμβος της Εκκλησίας». Πανηγυρική ομιλία που οργάνωσε ο Δήμος Μεταμορφώσεως-Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμορφώσεως - Αττικής, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008.

7)    Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος 1600 έτη (407-2007) 22-25 Νοεμβρίου 2007, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Εισήγηση με θέμα: «Η μετάνοια στις Θ΄ ομιλίες «Περί Μετανοίας» του ιερού Χρυσοστόμου».

8)    Ελ­λη­νι­κή Ψυ­χο­λο­γι­κή Ε­ται­ρί­α (ΕΛ­ΨΕ), 11ο Πα­νελ­λή­νιο Συ­νέ­δριο Ψυ­χο­λο­γι­κής Έ­ρευ­νας, που διορ­γα­νώ­θη­κε στις 18-22 Α­πρι­λί­ου 2007, στην Πα­νε­πι­στη­μιού­πο­λη Γάλ­λου, στο Ρέ­θυ­μνο της Κρή­της, με θέ­μα: «Η Ψυ­χο­λο­γί­α ατε­νί­ζο­ντας το μέλ­λον της: επα­να­προσ­διο­ρι­σμοί, ανα­κα­τα­τά­ξεις καὶ συν­θέ­σεις». Εισήγηση με θέμα: «Ψυχανάλυση: Αμφισβήτηση και προοπτικές κατά τον Αμερικανό Ψυχολόγο James Hillman. Ποιμαντικοψυχολογική προσέγγιση».

9)    Ημερίδα Θρησκευτικών Εκδηλώσεων «Παύλεια», κοινότητα Αγ. Απ. Πέτρου και Παύλου, Στουττγκάρδης, Βάδης-Βυττεμβέργης, στη Γερμανία, την 30 Ιουνίου 2007. Εισήγηση με θέμα: «Η Θεολογία του Απ. Παύλου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης».

10) Ημερίδα του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής με θέμα: «Η δυναμική της προσευχής-δομική σύνθεση της Κυριακής προσευχής», Πειραιάς, 12 Μαΐου 2007. Εισήγηση με θέμα: «Η ποιμαντική της προσευχής του Νυχθημέρου».

11) Α΄ Διεθνές Βυζαντινολογικό Συνέδριο με θέμα: «Η συνείδηση της Ευρώπης και το Βυζάντιο ως πρώτη Ευρώπη και ευρωπαϊκή ταυτότητα», που οργάνωσε το Πανευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, στην Αθήνα, στις 26 Νοεμβρίου 2004. Εισήγηση με θέμα: «Η έννοια του προσώπου στην Ενωμένη Ευρώπη».

12) Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Αρχές και αξίες για την οικοδόμηση της Ευρώπης» (Μαΐος 2003). Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. 

13)  Α΄ Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Molecular Screening of Individuals at High-Risk of Developing Cancer: Medical, Ethical, Legal and Social Issues (Μάιος 1999)», υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Υπ. Υγείας και Πρόνοιας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μοναδική θεολογική παρουσία και εκπροσώπηση στην Οργανωτική Επιτροπή, ως Ποιμαντικοψυχολόγος.

14)    The Council “in Trullo”: Basis for Ecclesiastical Reform? A Conference Commemorating the 1300th Anniversary of the Penthekte Ecumenical Council “in Trullo” (Απρίλιος 1992). Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής