Διερευνώντας τις στάσεις και τις αντιλήψεις των ΣΕΕ ως προς το σύγχρονο πρόγραμμα επιμόρφωσης ΣΕΕ του ΕΑΝ.

Citation:

Σηφάκης Νίκος, Χαλκιαδάκη Αρετλη. Διερευνώντας τις στάσεις και τις αντιλήψεις των ΣΕΕ ως προς το σύγχρονο πρόγραμμα επιμόρφωσης ΣΕΕ του ΕΑΝ. In: Θωμαή Αλεξίου (επιμ.), Θεωρία, Έρευνα και Πράξη σε σχέση με το Καινοτόμο Πρόγραμμα ΕΑΝ: Το παιδαγωγικό και μεθοδολογικό πλαίσιο της ενσωμάτωσης της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο. Θεσσαλονίκη: Δίσιγμα; 2023. pp. 65-72.

Abstract:

Στο κεφάλαιο παρουσιάζεται η έρευνα που έγινε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης δεδομένων σχετικά με την επιμόρφωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας κατά την εφαρμογή του Προγράμματος «Εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο» (ΕΑΝ). Για τη συγκεκριμένη επιμόρφωση υπεύθυνη ήταν η ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουμε στην παρουσίαση
των απόψεων και των στάσεων των ΣΕΕ όπως αυτές προέκυψαν μέσα από τη διενέργεια δύο ομάδων εστίασης (focus groups). Το κεφάλαιο κλείνει με τη συζήτηση των δεδομένων αυτών, με ιδιαίτερη έμφαση στα συμπεράσματα που προκύπτουν σε σχέση με την αξιολόγηση της επιμόρφωσής των ΣΕΕ στο πλαίσιο του ΕΑΝ, αλλά και στον ευρύτερο αντίκτυπο της συγκεκριμένης επιμόρφωσης για τον σχεδιασμό αντίστοιχων προγραμμάτων επιμόρφωσης στο μέλλον.

Publisher's Version