Συμμετοχή στη Διοργάνωση Συνεδρίων & Εκδηλώσεων
- Συμμετοχή στην προετοιμασία της εκδήλωσης του Κέντρου Λαογραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Hans Christian Andersen. Διάλεξη του Δανού Καθηγητή George Mills Kofoed με τίτλο «Ο συμβολισμός των χρωμάτων στη Μικρή Γοργόνα» (Μ.Ε.Λ.Τ., 07.04.2005).
- Πρωτοβουλία για δημιουργία ερευνητικών δεσμών με το Australian Folklore Network, της Australian Folklore Research Unit του Πανεπιστημίου Curtin University of Technology, το οποίο εκπονεί ερευνητικό πρόγραμμα γύρω από τις μουσικές και εθιμικές παραδόσεις των Ελλήνων της Δυτικής Αυστραλίας (Western Australia Folklife Project, 2005). Δρομολογείται προσπάθεια αποστολής στο Κέντρο Λαογραφίας, αντιγράφων του λαογραφικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος (σε εξέλιξη).
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο Κέντρου Λαογραφίας, το οποίο οργανώθηκε από κοινού με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με θέμα: «Παραδοσιακή Μουσική και Σύγχρονη Δημιουργία» (Μέγαρο Μουσικής, 29-31.03.2008).
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνη εκπόνησης του Προγράμματος και επιμέλειας της έκδοσης των Πρακτικών (από κοινού με τους Μ. Αλ. Αλεξιάδη και Ηλ. Βασιλαρά) του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Καρπαθιακή Μετανάστευση και Διασπορά (19ος - 21ος αιώνας): Ιστορικές, κοινωνικές και λαογραφικές προσεγγίσεις», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρπάθου, Ε.Κ.Π.Α. και Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (Ε.Κ.Ε.Μ.Ε.) Πανεπιστημίου La Trobe Μελβούρνης Αυστραλίας, Κάρπαθος, 13-14.07.2008.
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνη εκπόνησης του Προγράμματος στην αγγλική γλώσσα για τη Διοργάνωση του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου της ISFNR (συνδιοργάνωση από την International Society for Folk Narrative Research και από το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών), Αθήνα, 21-27 Ιουνίου 2009, με θέμα: “Narratives across Space and Time: Transmissions and Adaptations”.
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής με συμμετοχή στην εκπόνηση του Προγράμματος στην αγγλική γλώσσα του Διεθνούς Συνεδρίου «Οι αδελφοί Γκριμμ και το λαϊκό παραμύθι: αφηγήσεις, αναγνώσεις, μεταμορφώσεις», Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αθήνα, 22-24.11.2012.
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Καρπαθιακής Λαογραφίας που οργανώθηκε από τον Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Καρπαθιακό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας Δήμου Καρπάθου και από το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κάρπαθος, 8-12.05.2013.
- Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελληνίου Συνεδρίου με τίτλο «Ο Έρωτας μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι», αφιερωμένου στον Claude Fauriel (1772-1844), που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, τα Γ.Α.Κ. Νομού Καρδίτσας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τη Γαλλική Πρεσβεία, Μορφοβούνι, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, 1-3.06.2018.
- Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου με θέμα «Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Εκπαιδευτικές Πολιτιστικές Δραστηριότητες», που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την ΕΛΕΣΥΠ, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευσίνας, 1-3.03.2019. Στο Συνέδριο υπάρχει ειδική θεματική «Λαογραφία, Λαϊκός Πολιτισμός, Εκπαίδευση» και μπορούν να συμμετέχουν και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες. Προσωπικά ενθάρρυνα αρκετούς μεταπτυχιακούς φοιτητές μας για να συμμετάσχουν.
Συμμετοχές σε Συνέδρια με συντονιστικό Ρόλο και με Παρεμβάσεις
- Συντονισμός στρογγυλού τραπεζιού με θέμα: «Προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται ήδη στην αγορά εργασίας». Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Κοινωνική Ανθρωπολογία: Σύγχρονες τάσεις, Δυνατότητες στον ακαδημαϊκό τομέα και Επαγγελματικές προοπτικές. Εμπειρία της επιστήμης στον χώρο του Αιγαίου», Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μυτιλήνη, 6 Απριλίου 2003.
- Συμμετοχή με παρακολούθηση, χαιρετισμό εκ μέρους του Κέντρου Λαογραφίας και παρέμβαση στην Ημερίδα για το Μαίναλο, που οργανώθηκε από το Δήμο Βυτίνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο: «Εθνικό Πάρκο Μαινάλου: Δασική Διαχείριση και Ποιοτική Διασφάλιση Οικολογικών Δράσεων στο πλαίσιο νέας Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας» (Βυτίνα, 09.07.2005).
- “Kytherians in Australia: The Impact of Globalising Conditions upon their Ethnicity”. Ανακοίνωση στην Ημερίδα για την κυθηραϊκή διασπορά, με τίτλο: “Discover your Roots Day”, η οποία οργανώθηκε από την κυθηραϊκή ιστοσελίδα, www.kythera-family.net σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Κυθήρων (Κυθηραϊκός Σύνδεσμος, Χώρα Κυθήρων, 13.08.2005).
- “Ethno-regional diasporas, migration and national identity in the context of globalization”. Ανακοίνωση στην επίσημη έναρξη του δικτύου για την ελληνική διασπορά της Αυστραλίας και τη συζήτηση γύρω από τον ρόλο της στην προώθηση των επιστημονικών, κοινωνικο-οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας (Athens Roundtable Discussion, European Diaspora in Australia and its Engagement in European Integration: A Focus on Greece). Το Δίκτυο Ευρωπαϊκής Διασποράς (European Diaspora Network) οργανώθηκε από την Contemporary European Studies Association of Australia, το National Europe Centre at the Australian National University και το Victoria University (Πρεσβεία Αυστραλίας στην Αθήνα, 20.09.2005).
- Συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα: «Κόμβος Δευτερογενούς Επεξεργασίας: Μία Ερευνητική Υποδομή για τις Κοινωνικές Επιστήμες», που διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Κ.Ε. σε συνεργασία με το Ε.Κ.Τ. Παρέμβαση στη συζήτηση για τη «Θεματική Βάση για τη Μετανάστευση: Η αναζήτηση των πηγών για τη μελέτη του φαινομένου της μετανάστευσης» (Αθήνα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 01.11.2005).
- «Η σχέση ανθρωπολογίας και λαογραφίας στην Ελλάδα». Παρέμβαση στο Συνέδριο με θέμα: Scholars, Travels, Archives: The Contribution of the British School at Athens to Byzantine and Modern Greek Studies, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα, 6-7.10.2006.
- Παρεμβάσεις για την ελληνική μετανάστευση και διασπορά και για την πολυπολιτισμικότητα στην Αυστραλία στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: Πολυπολιτισμικότητα και Μετανάστευση στην Ελλάδα: Εθνοτικές ομάδες, ταυτότητες, αναπαραστάσεις και πρακτικές στην εποχή της αγκοσμιοποίησης. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 23-24.10.2006.
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Λαογραφίας, από κοινού με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με θέμα: «Παραδοσιακή Μουσική και Σύγχρονη Δημιουργία» (Μέγαρο Μουσικής, 29-31.03.2008). Επιμέλεια αγγλικού τμήματος του Προγράμματος και των Περιλήψεων του Συνεδρίου.